Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Бургазлии на линия:

Да се обединим против неправдите на Бургас

Трябва да сте регистриран потребител и да се присъедините към групата, за да може да оставите мнението си.
Бургас - Александруполис: златна мина или смъртна присъда за туризма?
джими написа на 06.07.2010 г.:
50 ГОДИНИ СЕ ВРЪЩАМЕ ОТ ПЛАЖА С НЕФТ ПО СТЪПАЛАТА И ХАВЛИИТЕ - ИЗЛИШНО Е ДА СЕ ОБСЪЖДА НОВА ТРЪБА

alabalanica написа на 05.07.2010 г.:
и не на последно място - в период на криза тези 1 млрд. евро са повече нужни за здравеопазване, където нямат дори сприновки чаршафи, дори за образование - да правят детски градини, за да може родителите спокойно да се трудят и да правят добавена стойност на труда си, а не да сменят памперси.....а като дори ги няма тези пари те трябва да се вземат на лихва от някоя банка.....няма проблем ,всяка ще даде тези пари заради гарантирания заем от държавата, но каква цена? тези пари ще се вземат за около 1о години, като трябва да върнем обще 1,5млрд. евро.....е защо, като нямаме полза - с какво ще покриваме лихвите - със 35те милиона долара ли?

alabalanica написа на 05.07.2010 г.:
Сини Акули, аз лично не мисля че самата тръба от нефтопристанището до александруполис може да се спука, сцепи или т.н., мисля че проблема идва от многобройните малки "технологични" разливи както им казват.....а иначе целия бургас е опасан от всякакви тръби и няма проблем, дори от мандренското езеро има тръби които снабдяват с промишлена вода нефтозавода, както и промишлени предприятия в бургас, въпроса е не за самата тръба, а за скачването с нея.....освен това не е ясно колко точно ще струва проекта.....последно споменаха 4 млрд. евро....а при това съотношение русия има 51%, останалите са поравно между гърция и бг - т.е. почти 1млрд. евро се иска от бг!!! а после на година 30-35 млн и то долара....което прави около 30-35 години до пълна възращаемост на парите, ако броим и парите за поддръжка и охрана от наша страна, както и амортизационни отчисления - 50-55 години! Ползата от тръбата в Бургас не ми я много ясна, но риска -да! Освен това ако предположим само че се инвестират тези 1 млрд. евро в инфраструктурата на същия този регион през който минава тръбата - ползите ще са стократно повече! Помисли си при 450 млн и то лева ще довършат магистрала тракия, за остатъка ще направят и черно море, а ако ги използват тези пари за дофинансиране на европейски проекти, което обикновенно е около 20-30 % ще се привлекат 5-6 млрд. евро....а за новите работни места положението е още по трагично! с 1млрд. евро от бг ще разкрият 500-600 места, като повечето ще са експерти небългари.....с 1 млрд. евро трябва да се разкрият поне 5000-6000 нови работни места! И не на последно място тръбата е от полза най-вече на Русия, която освен 1 млрд. евро от нас ще има и 51% собственост за да си продава суровината и да става по-могъща, танкерите до бургас ще са руски.....а да си мислим че ще можем да спираме кранчето си е направо жива спекула! кой ще даде 1млрд. евро и след това ще спре да взима дори м изерните 30 млн долара? Не виждам нито икономическа обосновка, нито пък сериозен анализ на риска - такъв беше изготвен от бан и беше отрицателен.....Е, моето мнение е да се инвестират тези 1млрд. евро в инфраструктура - магистрали и т.н.

Сини Акули написа на 04.07.2010 г.:
Такъв петролопровод ще е от полза за Бургас, още повече, ако ползваме петрола. Мнението че някаква тръба щяла да се спука, цепне и да направи еко-катастрофа е смешно. Ако беше така, защо няколкото тръби между Лукойл Нефтохим и Нефтобаза Росенец до сега не са се разпуквали и разцепвали. Още повече че в новият нефтопровод ще се вложат нови технологии, а не остарели, когато са се правели сегашните въпросни по-горе тръби.

alabalanica написа на 03.07.2010 г.:
Моля споделето вашето мнение в тази тема!


ВХОД за регистрирани
E-mail / Потребителско име
Парола
запомни ме на този компютър
забравена парола

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: